پدیدآور: مطهره صالحی

در این پژوهش با استفاده از Delphi fuzzyو ahp fuzzy به شناسایی پیشران های حکمرانی خوب شهری در راستای توانمند سازی مناطق حاشیه نشین شهرستان زابل با تاکید برنقش سازمان های مردم نهاد پرداختیم. روش تحقیق این پژوهش توصیفی- پیمایشی و کاربردی و جامعه نمونه در این پژوهش بر اساس روش قضاوتی هدفمند تعداد 20 خبره که از تخصص و دانش لازم در مورد حوزه موردپژوهش برخوردار هستند شناسایی و انتخاب شدند . با توجه به نتایج به‌دست‌آمده از نظرات خبرگان بعد زمینه‌ای بالاترین میزان اهمیت را داشته و در اولویت اول قرار گرفت و ابعاد ساختاری و رفتاری به ترتیب اولویت دوم و سوم را کسب کردند. در پیشران‌های ابعاد زمینه‌ای، ساختاری و رفتاری به ترتیب رونق بخشیدن به فعالیت‌های کشاورزی ،دامپروری ،شیلات ، صنایع‌دستی ، کارگاهی ، گردشگری و توسعه بازارچه‌های مرزی روستاهای منطقه با همکاری شبکه‌های اجتماعی ،مطبوعات ، حمایت و مطالبه گری گروه‌های ذی‌نفوذ محلی انعکاس مشکلات روستاییان و جلب حمایت‌های مردمی که نتیجه‌ی آن توانمندسازی روستا و پیشگیری از مهاجرت مردم به شهرمی شود و ایجاد صندوق‌های کارآفرینی محلی ،خودیاری و قرض‌الحسنه بارویکرد اجرای بانکداری اسلامی در جهت ارائه تسهیلات به جوانان جهت خود اشتغالی، کارآفرینی ،وام ازدواج و مسکن با مشارکت گذاری و سرمایه اولیه ی خود مردم و حمایت سازمان های خیر مردمی منطقه ای وملی و تقویت تعاملات اجتماعی ساکنان در محلات مسکونی از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی در مدارس و مساجد محله برای بانوان جهت بهبود فضای ارتباطی درون خانواده و آگاهی از نحوه مواجهه با چالش‌های فرزندانشان و تربیت صحیح فرزندان اولویت برتر را شامل شدند.

کلیدواژه‌ها: سازمان های مردم نهاد،حاشیه نشینی،حکمرانی خوب شهری

منبع:https://ganj-edge.irandoc.ac.ir/