پیشگیری رشدمدار برای کودکان کار با تاکید بر تدابیر آموزشی سازمان بهزیستی و سازمان های مردم نهاد در استان تهران;چالش ها و راهکارها

(20 صفحه اول در ایرانداک نمایه نشده است)

پدیدآور: زهرا آذری

هدف:پژوهش مورد نظر با هدف بررسی پیشگیری رشدمدار با تاکید بر آموزش توسط سازمان های مردم نهاد و بهزیستی برای کودکان کار نگاشته شده است. روش پژوهش: بدین منظور پژوهشگر از روش اسنادی از طریق تحلیل کتب و مقالات داخلی و خارجی و همچنین روش پیمایشی با استفاده از ابزار پرسشنامه و مصاحبه استفاده کرده است. جامعه آماری مورد نظر ، متخصصین فعال در حوزه کودکان کار با حجم نمونه100 نفر در سازمان بهزیستی و NGO ها می باشد، که به روش نمونه گیری در دسترس جمع آوری شده است. اطلاعات گردآوری شده به وسیله ی نرم افزار SPSSپردازش شده و با استفاده از نمودارها، جداول فراوانی، درآمار توصیفی و آزمون tو تحلیل رگرسیون در آمار استنباطی تجزیه و تحلیل شده است. یافته‌ها: یافته های پژوهش نشان می دهند که آموزش یکی از ابزارهای عمده و اساسی برای تولید دانش، تغییر رفتار فردی و گروهی، مولفه ی ارزشمندی برای پیشگیری رشدمدار ناظر بر کودکان کاراست. با آزمونt معنی دار به این نتیجه رسیدیم که آموزش در پیشگیری رشدمدارانه سازمان ها معنادار بوده است و ضریب اثر داشته است ولی در بهزیستی این شدت اثر کمتر بوده و بین عملکرد ها تفاوت وجود دارد؛ چرا که پی مقدار آزمون تی برای عملکرد کمتر از 0.05 بوده است، با وجود ضریب اثر اختلاف معناداری بین عملکرد بهزیستی و سازمان های مردم نهاد در پیشگیری از بزهکاری کودکان کار وجود دارد. نتایج: در نتیجه اهداف پیشگیری رشدمدارانه، با توجه به اختلاف معنی دار در عملکرد آموزشی این سازمان ها، نیازمند همکاری دوجانبه ی نهادهای دولتی و غیردولتی ناظر برکودکان کار برای رسیدن به نتیجه مطلوب می باشد. از طرفی سامان دهی کودکان کار و خیابانی وهمچنین اقدامات مختص به بازپروری و اصلاح کودکان کار برای پیشگیری مجدد از جرم به دلیل نگاه تک بعدی و ضربتی این سازمان دارای سیکل معیوب می باشد؛ بنابراین عملا نشان دهنده ی عدم اثرگذاری آموزش های بهزیستی است.

کلیدواژه‌ها: سازمان های مردم نهاد،سازمان بهزیستی،پیشگیری رشد مدار،کودکان کار

منبع:https://ganj-edge.irandoc.ac.ir/