نقش سازمان های مردم نهاد در حمایت از کودکان و نوجوانان بزه دیده و در معرض خطر بزهدیدگی

(20 صفحه اول در ایرانداک نمایه نشده است)

پدیدآور: شیما شفیعی

توجه به کودکان و نوجوانان بزه دیده و در معرض خطر، از گذر افزایش توجه به حوزه ی حمایت از بزه دیدگان، از اهمیت دوچندانی برخوردار شده است. این کودکان یا بزه دیده ی انواع جرائم قرار گرفته اند و یا در شرایط مخاطره آمیزی به سر می برند که نه تنها به آنان آسیب های متعدد روحی و جسمی وارد می کند، بلکه امکان وقوع جرم علیه آنان را نیز تقویت می نماید. شرایط ویژه ی این افراد و عدم توانایی آنان برای خروج از این موقعیت ها، جبران صدمات وارده و دفاع از حقوق خود، آنان را در دسته های آسیب پذیری قرار می دهد که نیازمند حمایت های ویژه در موضوعات و سطوح گوناگون هستند. سازمان های مردم نهاد، به عنوان مهم ترین نمود جامعه ی مدنی در هر جامعه ای، از طریق اجرای تدابیر مختلفی از جمله تدابیر درمانی و پزشکی، ادامه ی تحصیلات رسمی، آموزش مهارت های زندگی، حرفه آموزی، مددکاری، مشاوره حقوقی، حمایت های کیفری، ارائه ی کمک های مالی و … می توانند اقدامات ارزنده ای در حوزه ی حمایت از این افراد به انجام برسانند. اما سمن ها در مسیر انجام مسئولیت های خود، با چالش هایی نیز مواجه اند که بر کمیت و کیفیت فعالیت آنان اثر می گذارد. این موارد را می توان به انواع چالش های درونی مانند ضعف مدیریت، مشکلات اقتصادی و چالش های ناشی از منابع انسانی، موازی کاری و … و چالش بیرونی از جمله چالش های تقنینی و حقوقی، فرهنگی و اجتماعی، سیاسی و امنیتی تقسیم بندی کرد. این پژوهش که با بهره گیری از روش مطالعات کتابخانه ای، همچنین روش های تجربی از قبیل مشاهده و مصاحبه ی ساده و موردی انجام گرفته است، با مطالعه ی مفاهیم و تعاریف پایه ای و بنیان های نظری ضرورت حمایت سمن ها از کودکان و نوجوانان موضوع بحث، به بررسی کارکرد سمن ها در این حوزه می پردازد که شامل تدابیر حمایتی و چالش های فراروی آنان است.

کلیدواژه‌ها: سازمان های مردم نهاد،سمن ها،کودکان و نوجوان بزه دیده،کودکان و نوجوان در معرض خطر بزه دیدگی،تدابیر حمایتی

منبع:https://ganj-edge.irandoc.ac.ir/