ما دستی که دراز میشود را به کار گره میزنیم؛ یکبار برای همیشه.
به گزارش روابطعمومی پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکاری (خیر ماندگار)، جناب آقای اکبر اخوان مقدم، مدیرعامل مؤسسه خیریه نذر اشتغال حضرت امام حسین (ع) و حامد داوودی، معاون مؤسسه خیریه، روز سهشنبه 5 دیماه در محل پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکاری (خیر ماندگار) حضور یافتند و دیداری با دکتر حوریه ربانی اصفهانی، هیئتعلمی دانشگاه اصفهان و معاون پژوهشی پژوهشکده، دکتر احمد عبادی، هیئتعلمی دانشگاه اصفهان و هیئتمدیره پژوهشکده و محمد صفاری، مدیر اجرایی پژوهشکده داشتند. این جلسه باهدف آشنایی و شناسایی زمینههای مشترک همکاری مؤسسه خیریه نذر اشتغال حضرت امام حسین (ع) و پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکاری (خیر ماندگار) در محل سالن جلسات این پژوهشکده برگزار شد.
معاون مؤسسه خیریه نذر اشتغال حضرت امام حسین (ع) در این نشست گفت: ما از سال ۱۳۹۱ مشغول به کار شدهایم و تا به امروز حدود ۲۰۰۰ نفر در ۲۰۰ پایگاه مشغول به کار شدهاند.
وی افزود ما در سود و زیان این مشاغل سهیم نیستیم تنها با ارائه خدماتی چون اعطای وام، فراهمکردن مکان، ارائه مشاوره و… به تسهیلگری پرداخته و سعی میکنیم به ادامه روند این سیستمها کمک کنیم.
داوودی شیوه فعالیتهای مؤسسه را به سه حوزه مقسوم کرد و افزود: در حوزه اول، ما با کارفرماهایی که در سطح شهر توانمندی (از لحاظ نام، وجهه، سابقه و…) دارند، مذاکره میکنیم و باتوجهبه شرایط آنها در جهت توسعه فعالیتشان گام برمیداریم، به طور مثال فردی به نیرو، دیگری به دریافت وام و یا افزایش وسعت مکان نیاز دارد تا بتواند جایگاه شغلی خود را ارتقا دهد. ما با فعال و توانمندتر کردن کارفرماها، آنها را ترغیب میکنیم تا نیروی کار خود را افزایش دهند؛ چون اگر پول به دست مددجو برسد احتمال اینکه ثمره شغلی داشته باشد کم است؛ ولی به دست کارفرما برسد ثمره دار میشود.
وی در بیان ادامه فعالیتها به آموزش زبان رایانه و مهارتهای زندگی در روستاها و حاشیه شهر اصفهان اشاره کرد که در حدود ۶۰ روستا فعالیت میکنند تا افراد بدون آمدن به شهر بتوانند در روستای خود توانمند شوند. فعالین در این مراکز، فارغالتحصیلانی هستند که فضای کارشان در شهر اشباع شده، به سمت روستاها سوق مییابند و علیرغم میل پایین اولیه برای شروع کار، پس از گذشت مدتی انگیزه زیادی به جهت توسعه فعالیت خود پیدا میکنند که دیگر حاضر به ترک این شغل نیستند. قابلذکر است در سال گذشته حدود ۵۰۰ میلیون تومان چرخش مالی این کلاسها بوده است. از طرفی افرادی هم هستند که طی سالهای گذشته در این دورهها شرکت کرده و فارغالتحصیل شدهاند، امروز میتوانند روستای خود را پوشش دهند.
داوودی حوزه سوم فعالیتهای مؤسسه را برگزاری دورههای کارآفرینی در مدارس خواند و گفت این ایده پس از جلسهای با اداره آموزشوپرورش و دریافت اطلاعاتی چون مقایسه آمار خودکشی دانشآموزان در چندماهه اول سال با سال گذشته، به دلیل ناامیدی نسبت به آینده رقم خورد. وی افزود که با واردشدن ادبیات کسبوکار در مدارس و آشنایی دانشآموزان با این مباحث، منجر به ایجاد تحولی در روحیههای آنها شده بود که باعث شد بدانند نزدیکشدن به پروسه کارآفرینی و مدیریت کاری دستیافتنی است. دانشآموزان با تولید محصولی در انتهای دوره و با به فروش قراردادن آن امیدوار میشدند.
خیریه نذر اشتغال در راستای حوزه آسیبهای اجتماعی، با موسسهای بنام ACCI در آمریکا ارتباط گرفته و کتابهایی را که حاصل از ۵۰ سال کار پژوهشی در زمینه آسیبهای اجتماعی بوده را ترجمه و متناسب بافرهنگ ایرانی و دین بومیسازی کرده و از این آموزشها در جامعه هدف خود که جامعه آسیبپذیر است، مثل زنان بدسرپرست و بیسرپرست، استفاده میکند.
داوودی در ادامه افزود که تمامی فعالیتها در این چهار حوزه درصد ناچیزی از مجموعه فعالیتهای خیریه نذر اشتغال است و بیشترین هدف خود را در جهت اصلاح قانون کار دانست.
مدیرعامل خیریه نذر اشتغال حضرت امام حسین (ع) در ادامه جلسه و در ادامه صحبتهای داوودی گفت: ” فعالیتهای خیریه ما، از برگزاری کلاسها در روستاها باهدف مشغول به کار شدن یک نفر بهعنوان مربی تا برگزاری کلاسهای کارآفرینی در جهت پذیرفتهشدن فارغالتحصیلان این دورهها در صنایع و راهاندازی کارگاههای هر چند کوچک، همگی بر مبنای اشتغال است.”
مسئله حائز اهمیت اخوان مقدم، قانون اجبار به بیکاری افراد کمتوان است که این مسئله مانع کارکردن افراد کمدرآمد میشود و منجر شده زمانی که به بعضی افرادی که عضو کمیته امداد هستند، پیشنهاد کار میشود آنها این پیشنهاد را رد کرده و میگویند: ” همین پولی که دریافت میکنیم برای ما بهتر است” و تن به کار نمیدهند.
وی یکی از علل اصلی ایجاد این تفکر را قانون کار دانست و با اشاره به طرح “پویش” دانشگاه آزاد؛ مبنی بر اشتغال همزمان با تحصیل، و صحبتی که با اداره کار داشت، افزود: “دانشجو میتواند با دستمزد توافقی برای مهارتآموزی در جهت رشد خود کار کند. بدین ترتیب که طی مذاکرات انجام شده با اداره کار، شهریه دانشجو و بیمه دانشجویی پرداخت و مابقی شرایط توافق میشود.”
مدیرعامل مؤسسه اظهار کرد: با تلاشهایی که داشتیم، دانشآموزان و دانشجویان در تابستان میتوانند با دستمزد توافقی مشغول به کار شوند و وقتی حرفه را یاد گرفتند، در همان کارگاه یا کارگاههای مشابه، مشغول به کار شوند و مطالبات قانونی خود را داشته باشند.
وی در ادامه پیگیری این توافقات در دانشگاههای دولتی را از پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکاری (خیر ماندگار) در قالب خیری ماندگار درخواست کرد. این طرح توسط دکتر اکبر پیرستانی، هیئتعلمی دانشگاه آزاد خوراسگان که علاوه بر هماهنگی با اداره کار، با اداره بیمه هم هماهنگ شده، رقم خورده است.
در انتهای جلسه داوودی افزود: ” ما دو دغدغه داریم: ۱. خیریهها مقداری از پتانسیل و توانمندیهای خود را با درنظرگرفتن به اینکه جامعه هدفشان توانایی کارکردن دارد، در این راستا هزینه کنند و یا اگر هم خودشان علم چگونگی استفاده از این پتانسیلها را ندارند، به دیگر خیریههایی که در زمینه اشتغال فعالیت میکنند ارجاع دهند،
۲. اصلاح قانون کار”
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.