راهکارهای گسترش فرهنگ انفاق از منظر آیات و روایات

پدیدآور: فاطمه سلطانی استاد راهنما: طاهره ماهروزاده

: چکیده

انفاق در اسلام یک وظیفه دینی و اجتماعی است که قرآن در آیات زیادی به آن پرداخته و معصومین علیهم السلام نیز بر ادای آن بسیار تأکید داشته‌اند، و با عمل و گفتارشان مردم را تشویق به انجام آن کرده‌اند. در این تحقیق به روش کتابخانه‌ای و به شیوه‌ی توصیفی و تحلیل با استفاده از آیات، تفاسیر و روایات معصومان علیهم السلام، سعی شده انفاق مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد و راه‌کارهای ترویج آن در جامعه اسلامی تبیین شود، که نتایج ذیل حاصل شده است: تحقق عدالت در جامعه و ریشه‌کن شدن فقر، امنیت اجتماع، آثار اجتماعی و برکات دنیوی و اخروی آثارفردی انفاق به شمار می آید . بالا بردن سطح آگاهی و بینش افراد نسبت به خود و خدای خود، سیره‌ی فرستادگان الهی، تفکر به مرگ و معاد و توجه به آثار انفاق، راهکارهای بینشی در گسترش انفاق می باشد و آموزش، تبلیغ، تلاش در جهت تحکیم پیوند خویشاوندی و صله‌رحم و تبیین نقش فعال حکومتها و دولت به عنوان راه‌کارهای عملی گسترش فرهنگ انفاق مطرح شده است.

کلیدواژه‌ها: انفاق ،راهکار،ترویج فرهنگ،احسان،نیکوکاری

منبع:https://ganj-edge.irandoc.ac.ir/