نام کتاب: وقف کارآمد

تعداد صفحات: ۳۱۲

ناشر : دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

وقف کارآمد

جناب حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی مطبعه چی محقق این اثر ارزشمند در مقدمه کتاب یکی از راه های پویایی چرخه اجتماعی و کارآمدی وقف را افزایش اطلاع رسانی درباره ابعاد مختلف وقف، جایگاه وقف در فرهنگ دینی و ملی جوامع، تأثیرات وقف و مسائل دیگر دانسته اند. در ادامه مقدمه می خوانیم که اولین واقف پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) و اولین موقوفات مسجد قبا، مسجد النبی، حوائط سبعه(بستان های هفت گانه) بود که آن حضرت وقف نمودند که این موقوفات امروز مبنا و اساس فرهنگ و تمدن عظیم اسلامی است.

محقق بر این باور است که با وجود تلاش های نویسندگان و پژوهشگران در بررسی ابعاد مختلف وقف، ماهیت و کارکردهای وقف یا ناشناخته مانده یا اجرایی نشده است و تاکنون برنامه ریزی مناسب و جامعی که تأثیر عینی وقف را نشان دهد، مشاهده نشده است.

کارکردهای پنج گانه وقف، هم بستگی وقف و فرهنگ، احیای وقف، سوءاستفاده از وقف و راه های گسترش فرهنگ وقف از موضوعاتی است که در مقدمه کتاب مطرح می شود.

مؤلف مطالب کتاب را در ۶ بخش تنظیم وارایه می دهد. بخش اول ماهیت وقف مشتمل بر فصول وقف فقهی که به تعریف فقها از وقف و بررسی اختلاف ها در تعاریف می پردازد، هویت مشروط وقف، وقف از منظر حقوقی و کارکردهای تاریخی وقف می باشد. سپس نتیجه گیری صورت می پذیرد. لایه بندی مفهومی وقف، وضعیت تلقی های شرعی و عرفی از وقف و ارایه راهکارها و سیاست های پیشنهادی جهت ارتقاء سطح شناخت مردم و توسعه وقف از مطالب پایانی بخش اول کتاب با عنوان نمودارها است.

بخش دوم: دوره رسالت و امامت

درآمد