زینب السادات میرشمسی – استادیار فلسفه گروه فلسفه و حکمت اسلامی دانشکده الهیات دانشگاه آزاد کرج

چکیده مقاله:

شفقت یکی از مولفه های موثر در تحقق امر خیر است . لذا نوع نگاه ما به آن میتواند در تحقق امر خیر موثر باشد . شفقت همچون سایر عواطف نوعی ادراک است و برای تجربه آن لازم است یک سلسله باورها در ذهن انسان وجود داشته باشد . این باورها عبارت اند از اینکه اموری در عالم هستند که برای انسانها ارزش و اهمیت زیادی دارند. اموری در عالم هستند که از کنترل انسانها خارج هستند. و انسانهای دیگر برای فرد شفقت ورز مهم بوده و در مرکز اهداف و غایاتش قرار گیرند. به عبارت دیگر، برای تحقق شفقت لازم است شخص خودش را توسعه داده و دیگران را همچون خود بپندارد. تحقق هر یک از این باورها در ذهن لوازمی دارد اگر به درستی در جامعه محقق شوند ، شهروندان آن جامعه به خوبی میتوانند در جهت تحقق امر خیر پیشقدم شوند.

کلیدواژه ها:

شفقت، خیر، عواطف