طراحی مرکزی برای موسسه مردم نهاد با رویکرد توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار

(20 صفحه اول در ایرانداک نمایه نشده است)

پدیدآور: الهه بنی حسن

کشور ایران از گذشته‌های دور تا به امروز شاهد افراد خیر بسیاری بوده است؛ فعالیت این افراد امروزه در قالب سازمان‌های مردم-نهاد درآمده‌اند، و ما با نام‌هایی چون: موسسه، انجمن، کانون، جمعیت، خانه و… با آن‌ها مواجه می‌شویم که در جهت ارتقا فرهنگ جامعه و کمک به اقشار آسیب‌پذیر فعالیت می‌کنند؛ بناهایی که امروزه در شهر تبریز طراحی می‌شوند اکثرا تمایل به مدگرایی دارند و بیشتر تداعی تجملات هستند و حس آرامشی که در گذشته از معماری وجود داشت، تقریبا امروزه از بین رفته است. هدف از طراحی موسسه مردم‌نهاد ارتقا توانایی‌های بانوان سرپرست خانوار در جهت بهتر شدن زندگی‌شان می‌باشد؛ بانوان در این فضا توانمند شده و سپس آمادگی حضور در جامعه را پیدا می‌کنند. در طراحی این موسسه تلاش براین شده‌است که با طراحی مطابق با نیازهای بانوان این آرامش دوباره بازگردد و قرارگیری ساختمان‌ها حس امنیت را القا کند. در ادامه جهت یافتن پاسخ به سؤالات تحقیق و حل مسئله بیان‌شده، ابتدا به مرور مبانی نظری پرداخته و سپس پیشینه تحقیق و مطالعات موردی داخلی و خارجی مشابه انجام‌گرفته است؛ در زمینه طراحی موسسه مردم‌نهاد مؤلفه‌ها و معیارهای مؤثر بر توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار در جهت‌دهی به موسسه مردم‌نهاد برگرفته شده؛ و با تحلیل تمامی موارد و انطباق آن با شرایط، زمینه، سایت و اقلیم و فرهنگ محدوده طراحی، مورد مطالعه قرار گرفته است و با تکمیل مباحث تئوری، روندطراحی، ایده و آلترناتیوهای طراحی و سپس طراحی حجم، پلان‌ها، نماها و مقاطع ارائه شده است.

کلیدواژه‌ها: سازمان های مردم نهاد،حمایت اجتماعی،توانمندسازی زنان،زنان سرپرست خانوار

منبع:https://ganj-edge.irandoc.ac.ir/