علی اصغر پورعزت – استاد گروه مدیریت دولتی دانشگاه تهران

نیلوفر کوکلان – دانشجوی دکتری مدیریت دولتی دانشگاه تهران

چکیده مقاله:

خیر ماندگار، خیری مبتنی بر عمل عقلانی است . در واقع گویا میان ماندگاری، خرد و نیکوکاری پیوندی طبیعی وجود دارد، درحالیکه خودنمایی به زوال خرد و کاهش ماندگاری میانجامد ، عمل خالص و ریا زدوده ، موجب خیر ماندگار میشود . جامعه سالم ره آورد عاملی چون همدلی، خردورزی، اقتصاد فسادستیز، نوع دوستی و نیکوکاری است. نیکوکار خردمبنا و اخلاقی حاصل تامل بر حل بنیادین فقر، پرهیز از خودنمایی و دیگرنمایی، حفظ کرامت انسانها، تاکید بر پاداشهای داخلی و اخروی، ملاحظه پیامدهای تسلسلی و دغدغه اثرگذاری پایدار است . درحالیکه نیکوکاران متوهم و خردگریزمعمولا0 خودستا و دیگرستا بود ، به حرمت و کرامت انسانها بی توجه اند، به پاداشهای مادی بیرونی متمایل اند و به پاداشهای اخروی بهای چندانی نداده ، متمایل به شهرت افزایی بوده، پیامدهای تسلسلی را نادیده گرفته ، به آثار پایدار بیتوجه بوده و به حل بنیادین فقر نمی اندیشند. اسناد توهمی، موجب میشود نیکوکارنمایان بیمار ، از فضای کمک به همنوع، برای رشد سیاسی حرفه ای خود بهره بگیرند.

کلیدواژه ها:

نیکوکاری خردمبنا، عقلانیت، خیر ماندگار، اسناد توهمی، اقتصاد فسادستیز

«برای دریافت متن کامل مقاله در سیویلیکا کلیک کنید»