احمدرضا مدبرنیا، معاون حسابرسی اشخاص حقیقی امور مالیاتی اصفهان، در کارگاه «آشنایی خیریه‌ها با قوانین مالیاتی و نحوه نگارش اظهارنامه‌های مالیاتی» که به همت مرکز پژوهشی آلاء و همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه اصفهان و اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان در سالن خاتم کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان برگزار شد، گفت: سازمان امور مالیاتی احترام ویژه‌ای برای موسسات خیریه و فعالان قائل بوده و همواره تلاش شده نهایت همکاری و مساعدت صورت پذیرد.

مدبرنیا افزود: مطابق مقررات بند “ط “ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم کمک‌ها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی موسسات خیریه و عام المنفعه که به ثبت رسیده و مطابق اساسنامه آنها صرف امور مذکور در بند “ح” ماده مذکور شود، از پرداخت مالیات معاف می باشد .

وی تصریح کرد: ضمن آنکه طی اصلاحات مورخ ۳۱/۴/۱۳۹۴ قانون مذکور امور موضوع بند “ح “ماده یاد شده گسترش یافته وعلاوه بر موارد قبلی شامل مواردی از جمله ساخت، تعمیر و نگهداری مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست در گروه‌های سنی و جنسی مختلف، مراکز نگهداری و مراقبت سالمندان، کارگاه‌های حرفه آموزی و اشتغال مصدومان ضایعه نخاعی، معلولان جسمی و حرکتی، زنان سرپرست خانوار و دختران خودسرپرست، مراکز آموزش، توانبخشی و حرفه آموزی معلولان ذهنی و کودکان نابینا، کم بینا، کم شنوا و ناشنوا و سایر مراکز و اماکنی که بتوانند در خدمت مددجویان سازمان‌های حمایتی بهزیستی کشور قرار گیرند، شده است.

معاون مدیرکل امورمالیاتی استان اصفهان  در بخش دیگری از سخنان خود افزود: موسسات خیریه برای برخورداری از مزایای مالیاتی، علاوه بر صرف کمک‌ها و هدایا در امور مشخص شده باید تحت نظارت سازمان امور مالیاتی از طریق ناظران سازمان فعالیت کنند.

وی با اشاره به اینکه بدیهی است کلیه فعالیت‌های مالی و معاملات موسسات مذکور باید با رعایت استانداردها، اصول و رویه‌های حسابداری در دفاتر قانونی و حسابها ثبت و نگهداری شوند تا امکان نظارت فراهم شوند، افزود: به نظر می‌رسد در حال حاضر بدلیل عدم استقرار سیستم‌ها و نظام‌های مالی متناسب با حجم و نوع فعالیت و سطح نامطلوب انظباط مالی در این موسسات، گزارش‌های مالی ارائه شده از سوی ایشان از شفافیت لازم برخوردار نبوده و مدارک و مستندات لازم و کافی برای اثبات، کنترل و ردیابی مبادلات مالی، فعالیت‌های تجاری و گردش وجوه در این موسسات را فراهم نمی‌کند و این وضعیت متاسفانه در فرآیند حسابرسی مالیاتی منجر به عدم امکان اعطای مزایای مالیاتی قانونی می‌گردد.

مدبرنیا با تاکید بر فلسفه، ماهیت، کارکرد و اهداف معافیت‌های مالیاتی اظهارداشت:  بار اثبات ادعای موسسات در برخورداری از مزایای مالیاتی به عهده ایشان بوده و با برقراری انظباط و شفافیت مالی ممکن است. لذا مادامی که این موسسات نتوانند در حد معقولی نسبت به ارایه مدارک و مستندات و صورت‌های مالی قابل اتکاء اقدام نمایند، متاسفانه محدودیت‌های اساسی در اعطای معافیت مالیاتی بوجود می آید .

بر اساس این گزارش در این کارگاه بخش‌نامه مربوط به مالیات خیریه‌ها، دستور العمل چگونگی انتخاب ناظران و نحوه نظارت بر درآمد و هزینه موسسات خیریه، مفاد اساسنامه خیریه‌ها، هزینه‌های قابل قبول خیریه‌ها، معافیت‌های مالیاتی خیریه‌ها، نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی موسسات خیریه و … بررسی شد.

در ادامه حضار به طرح سوالات خود در خصوص قوانین مالیاتی مربوط به امور خیریه‌ها پرداختند.

جهت دانلود فایل صوتی نشست {اینجا} کلیک نمایید