بررسی نقش سازمان های مردم نهاد در پیشگیری از بزه کودک آزاری

(20 صفحه اول در ایرانداک نمایه نشده است)

پدیدآور: حسین حیدری

امروزه سیاست جنایی ترکیبی از پیشگیری و کیفر را در واکنش به پدیده مجرمانه مفید و اثربخش می‌داند. متولی بودن قوه‌ی قضائیه در پیشگیری از جرم به معنای نقش نداشتن دیگر سازمان‌ها و نهادهای مردمی نمی‌باشد، بلکه دیگر سازمان‌ها و نهادها به عنوان ابزار قوه‌ی قضائیه برای پیشگیری از جرم به حساب می‌آیند. در این میان نقش سازمان‌های مردم نهاد در پیشگیری از بزه کودک آزاری قابل توجه است. به عبارت دیگر، پیشگیری مشارکتی سازمان‌های مردم نهاد مهم‌ترین ابزار جامعه هدفی در نهادینه کردن و تعمیق مشارکت‌های مردمی در عرصه‌های مختلف از جمله پیشگیری از بزه کودک آزاری محسوب می‌شوند که امروزه به یکی از ارکان‌های اصلی و فعال شوراهای پیشگیری از جرم کشورهای مختلف تبدیل شده‌اند. تا آن-جا که امروزه تمام رویکردهای پیشگیری از بزه کودک آزاری از نظر جرم‌شناسان و برنامه‌های سیاست جنایی کشورهای مختلف به مشارکت مدنی به‌ویژه سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه تأکید دارند. در ایران اگر چه به علت فقدان برنامه و قانون جامع پیشگیری از جرم، جایگاه مشارکت و نقش‌آفرینی این نوع سازمان‌ها در این زمینه دقیقاً بیان نشده است، مع‌الوصف آن‌ها می‌توانند در تمام عرصه‌هایی که برای مشارکت جامعه مدنی در پیشگیری از جرم وجود دارد ایفای نقش داشته باشند که شامل سه نقش آموزشی، حمایتی و نظارتی است. پیشگیری از وقوع جرایم منوط به فراهم بودن نیازهای طبیعی و مشروع بوده و اجتناب از شمار بزرگی از ممنوعات فقط در صورتی ممکن است که حوائج منطقی و مشروع مردم به صورت قانونی پیش‌بینی و در عمل فراهم گردد، در غیر این صورت منع و مجازات نه معقول و نه قابل اجرا است. با توجه به آن‌که زمینه بسیاری از جرایم در فقر، بیکاری، محرومیت، ناآگاهی و عدم آموزش لازم و نداشتن فرصت‌های برابر بین افراد جامعه است. سازمان‌های مردم نهاد با هدف حمایت و آموزش صحیح و تجدید تربیت منحرفین به دنبال تربیت افراد جامعه بوده که نتیجتاً زمینه بسیاری از جرایم و آسیب‌ها را از بین می‌برد و از وقوع جرم پیشگیری می‌کند، روش تحقیق در این پایان نامه به صورت کتابخانه‌ای و به روش توصیفی-تحلیلی است، روش استفاده در جمع‌آوری اطلاعات روش کتابخانه‌ای می‌باشد.

کلیدواژه‌ها: سازمان های مردم نهاد،پیشگیری،جرم،کودک آزاری

منبع:https://ganj-edge.irandoc.ac.ir/